By Indira Vandormael

21 jongeren nemen dit jaar De Warmste Week in handen, centrale thema is “kunnen zijn wie je bent”!

Deel dit verhaal

Ken je De Warmste Week al? Deze grote solidariteitsactie van VRT heeft dit jaar als centrale thema: “kunnen zijn wie je bent”. Het is de bedoeling dat er rond dat thema projecten opgezet worden om uiteindelijk geld in te zamelen. Nieuw dit jaar is ook dat 21 jongeren samen het boegbeeld zullen worden van de grootse actie. 

Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, Eén) werden geselecteerd om de ambassadeurs van de actie te zijn. Zij gaan op zoek naar 18 jongeren om samen “DWW21” te vormen. Zo kunnen ze als een sterk team heel Vlaanderen op sleeptouw nemen dit najaar. Geïnteresseerde jongeren tussen de 16 en 24 jaar kunnen zich vanaf nu inschrijven op dewarmsteweek.be.

Het centrale thema van dit jaar is dus “kunnen zijn wie je bent”. Dat is een thema dat bij heel veel jongeren leeft momenteel. Dit vooral door de vele gebeurtenissen daarrond afgelopen maanden en jaren. Naast het sensibiliseren van het thema zal De Warmste Week ook geld inzamelen voor specifieke projecten die er mee voor zorgen dat iedereen kan zijn wie hij/zij/hen kunnen zijn wie ze willen zijn. Hiervoor heeft de VRT het DWW Fonds opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

“Het kan bijvoorbeeld een voetbalclub zijn die mensen met een fysieke beperking ondersteunt in de sport”, legt Stéphan Tanganagba uit. “Het kan ook een buurtcomité zijn dat Nederlandse les organiseert voor anderstaligen. Of een project dat een sterk netwerk creëert voor lesbische meisjes in het buitenland.”

De Warmste Week zal dit jaar vlak voor Kerstmis tussen 18 en 24 december plaatsvinden. Voor deze gelegenheid bundelen StuBru, MNM, Eén en VRT NWS hun krachten en zorgen ze voor live televisie en live radio op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Concretere info zal later bekendgemaakt worden.

Deel dit verhaal

Andere verhalen die je interessant kan vinden