By Indira Vandormael

Finn Rosa (8) wilde 50 armbandjes maken voor het goede doel, maar krijgt honderden bestellingen

Deel dit verhaal

Een paar maanden geleden kwam de 8-jarige Finn Rose uit Minderhout naar haar ouders toe. Ze kwam met de boodschap dat ze iets wilde doen voor mensen die het minder breed hebben. Om dat te bereiken besloot ze armbandjes te maken en deze te verkopen voor ’t Ver-zet-je, een organisatie die zich inzet voor mensen die in armoede leven. Ze hoopte zo’n 50-tal armbandjes te verkopen. Ondertussen zijn er al 400 verkocht en de bestellingen blijven binnenstromen. “Mama en papa moeten nu wel helpen, want alleen kan ik ze niet meer maken”, vertelt het meisje.

Het is dus wel duidelijk dat Finn Rosa haar hart op de juiste plaats heeft. Ze was onder de indruk van mensen die het niet zo breed hebben in de huidige samenleving. “Ze wilde armbandjes maken en die dan van deur tot deur gaan verkopen met de bedoeling om voor de armenorganisatie ’t Ver-Zet-Je geld in te zamelen”, vertellen haar ouders. “Met corona was dat niet echt het ideaal dus maakten we een webshop en een account op Instagram en Facebook. Het is meteen een voltreffer geworden want de bestellingen kwamen massaal binnen. We dachten met één bestelling van een doosje parels wel genoeg te hebben. Maar het zijn er ondertussen een pak meer geworden (lacht).”

De ouders helpen

Finn Rosa steekt enorm veel tijd in het maken van de kunstwerkjes. “Ik wilde er zelf 50 maken want dan zou ik al heel blij zijn”, vertelt het meisje. “Maar die 50 waren al op een week tijd besteld. Hoeveel het er nu zijn weet ik niet meer, maar het zijn er héél veel. Ik had zelf nooit gedacht dat het er zoveel zouden worden. Al mijn klasgenootjes, de ouders, de leerkrachten hebben er al gekocht. Het is heel leuk om ze te zien rondlopen met de armbandjes die ik gemaakt heb. En iedereen vertelt het ook verder waardoor er nog meer bestellingen binnenkomen. Onlangs ben ik ook eens gaan kijken in ’t Ver-Zet-Je en ik vind echt dat ze goed werk doen.”

Deelnemende Winkels

Ondertussen zijn de armbandjes zelfs te verkrijgen in een aantal winkels zoals het Pothuis van Raf Doms in Baarle-Nassau. “Volgende week is er een braderij in Hoogstraten en dan mag ze voor de winkel van MC Fashion haar armbandjes verkopen”, vertelt de mama. “Ondertussen helpen we haar wel een beetje want al die armbandjes alleen maken dat lukt niet meer (lacht).” Finn Rosa knikt. “En er komt ook nog een vriendinnetje helpen. Ik ga zeker nog tot het einde van het jaar armbandjes blijven maken. Hopelijk kan ik zo flink wat centjes inzamelen.”

Deel dit verhaal

Andere verhalen die je interessant kan vinden