By Indira Vandormael

Het centrale thema van de warmste week dit jaar is ‘Kansarmoede’!

Deel dit verhaal

Ken jij het initiatief De Warmste Week al? Deze grote solidariteitsactie van VRT draait dit jaar rond het thema kansarmoede. Rond dat centraal thema worden er talloze projecten opgezet om uiteindelijk geld in te zamelen. Het ingezamelde geld gaat naar het DWW Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dat speciaal is opgericht om projecten te steunen die passen in het jaarthema.

Maar wat is kansarmoede nu eigenlijk? Het Agentschap Opgroeien definieert het als een multi-dimensioneel concept waarin ze de situatie beschouwen op het vlak van meerdere levensdomeinen. Kansarmoede is volgens hen dan ook een duurzame toestand waarbij mensen beperkt worden in hun kansen om voldoende deel te nemen aan maatschappelijk hooggewaardeerde goederen waaronder onderwijs, arbeid en huisvesting vallen. Kansarmoede is dus meer dan inkomensarmoede alleen.

Het centrale thema van dit jaar is dus “kunnen zijn wie je bent”. Dat is een thema dat bij heel veel jongeren leeft momenteel. Dit vooral door de vele gebeurtenissen daarrond afgelopen maanden en jaren. Naast het sensibiliseren van het thema zal De Warmste Week ook geld inzamelen voor specifieke projecten die er mee voor zorgen dat iedereen kan zijn wie hij/zij/hen kunnen zijn wie ze willen zijn. Hiervoor heeft de VRT het DWW Fonds opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De Warmste Week zal dit jaar vlak voor Kerstmis van 19 en 24 december plaatsvinden in het Stadspark van Hasselt, vlak naast het CCHA.

Deel dit verhaal

Andere verhalen die je interessant kan vinden