By Indira Vandormael

Hoera, reuzenpanda’s zijn niet meer bedreigd in China!

Deel dit verhaal

Hoera, reuzenpanda’s zijn niet meer bedreigd in China! Volgens de stad Peking leven er nu ongeveer 1.800 panda’s in het wild. We spreken dus voortaan over een “kwetsbare diersoort”. 

In China wordt de panda gezien als een ‘nationale schat’. Daarom deden ze er alles aan om de panda niet te laten uitsterven. Zo vergrootte ze onder andere het leefgebied van de dieren door verschillende bamboebossen opnieuw aan te leggen. Wist je dat een volwassen panda tot 50 kilogram bamboe per dag kan eten?

Daarnaast werden er ook fokprogramma’s opgestart in de Chinese dierentuinen. De babypanda’s gebruikten ze dan weer om de verscheidene wilde populaties aan te vullen. De overheid zal er alles aan blijven doen om de panda te beschermen.

Panda’s zijn niet alleen een belangrijk symbool voor China, ze zorgen ook voor veel inkomsten. Het land verhuurt de dieren namelijk over de hele wereld aan dierentuinen en parken. Denk maar aan Pairi Daiza in ons land! Dit is een win-win voor beide landen. De zoos lokken meer bezoekers, die allemaal graag wat panda merch kopen.

Deel dit verhaal

Andere verhalen die je interessant kan vinden