By Indira Vandormael

Louique (13) uit Kuurne maakt zelf sleutelhangers en verkoopt ze ten voordele van zijn terminaal zieke mama

Deel dit verhaal

Louique Vermeersch (13) weet wat te doen deze zomer! Om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker verkoopt hij zelfgemaakte sleutelhangers. Hij startte deze actie nadat zijn mama te horen kreeg dat ze longkanker heeft en helaas niet meer te genezen is.  

Hij heeft al zo’n 300-tal sleutelhangers met letterkraaltjes gemaakt. Hij verkoopt ze voor 3,50 euro waarvan 1,50 euro dient om de onkosten te dekken. De resterende 2 euro gaat dus naar Kom op tegen Kanker. Tot zijn grote vreugde blijft het aantal bestellingen maar toenemen! “Ik heb nu al meer dan 1.000 euro ingezameld”, zegt Louique, “en ik hoop dat er nog eens 1.000 bij komt. Hoeveel tijd het kost om al die armbandjes te maken maakt mij niet zo veel uit, want het is toch vakantie.”

Louique besloot de sleutelhangers te verkopen nadat zijn mam het verschrikkelijk nieuws kreeg dat ze kanker heeft. “Mijn mama heeft longkanker, maar het is al verder uitgezaaid naar de ribben. Het is stadium 4. Dat wil zeggen dat je er niet meer van kan genezen. Ik ben eerst triest geweest en boos, maar heb dan beslist om iets te ondernemen. Eerst wou ik bakken, maar via internet kwam ik op het idee om de sleutelhangers te maken. Mijn mama is heel erg trots op wat ik doe voor haar en voor Kom op tegen Kanker.”

Zoveel mogelijk fijne momenten

Tussen al de handenarbeid door probeert Louique nog zo veel mogelijk fijne momenten te beleven met zijn mama. “We zouden graag nog naar een pretpark gaan en een paar dagen op vakantie. Mijn mama en ik kunnen goed praten over haar ziekte. Dat maakt een groot verschil.”

Ook een sleutelhanger bestellen?

Als je  Louiques actie wil steunen, kan je een sleutelhanger bestellen door te mailen naar sleutelhanger.komoptegenkanker@gmail.com.

Deel dit verhaal

Andere verhalen die je interessant kan vinden